HACCP är ett välkänt verktyg för livsmedelssäkerhet och ett krav för alla som i någon del av ledet hanterar livsmedel. HACCP är även ett grundelement i bland annat FSSC 22000. Här visar vi hur du tar fram, implementerar och underhåller HACCP i ditt FSSC 22000-arbete.
Syftet med fördjupningsdagarna i HACCP är att ge dig kunskap i hur du implementerar styrbara grundförutsättningar och HACCP-planen i FSSC 22000.
Om utbildningen
Genom att följa praktiska exempel går vi igenom stegen i ISO 22000 för införandet av HACCP med styrande grundförutsättningar och HACCP-planen med CCP:er.
Ur innehållet
-
Livsmedelsäkerhets grupp och dess roll
- Översikt på HACCP metodik
- Grundförutsättningar är basen
- Förberedande åtgärder för HACCP arbete/studie
- Identifiera relevanta faror
- Faroanalys - CCP och OPRP
- HACCP/OPRP plan
- Övervakning och korrigerande åtgärder
- Verifieringsrutiner
- Validering
- Dokumentation och journaler
Vem vänder sig utbildningen till?
Kursen riktar sig till dig som är livsmedelssäkerhets- eller kvalitetsansvarig och behöver fördjupad kunskap i hur ni praktiskt implementerar HACCP för FSSC 22000. Du bör ha grundläggande kunskap i FSSC 22000.
Förkunskaper
Du bör ha grundläggande kunskap om livsmedelssäkerhet och implementering av ledningssystem.
Utbildningsledare
Kerstin Hansson, Intertek.
Kommande tillfällen
Inga kurstillfällen planerade. Kontakta oss för mer information.
Observera:
Intertek arbetar under strikta krav på oberoende, opartiskhet och integritet. Läs mer om hur vi jobbar här: https://www.intertek.se/om-oss/oberoende-opartiskhet-integritet/