HACCP är ett välkänt verktyg för livsmedelssäkerhet och ett krav för alla som i någon del av ledet hanterar livsmedel. HACCP är även ett grundelement i bland annat FSSC 22000. Här visar vi hur du tar fram, implementerar och underhåller HACCP i ditt FSSC 22000-arbete.

Syftet med fördjupningsdagarna i HACCP är att ge dig kunskap i hur du implementerar styrbara grundförutsättningar och HACCP-planen i FSSC 22000.

Om utbildningen

Genom att följa praktiska exempel går vi igenom stegen i ISO 22000 för införandet av HACCP med styrande grundförutsättningar och HACCP-planen med CCP:er.

Ur innehållet 

  • Livsmedelsäkerhets grupp och dess roll 

  • Översikt på HACCP metodik 
  • Grundförutsättningar är basen 
  • Förberedande åtgärder för HACCP arbete/studie 
  • Identifiera relevanta faror 
  • Faroanalys - CCP och OPRP 
  • HACCP/OPRP plan 
  • Övervakning och korrigerande åtgärder 
  • Verifieringsrutiner 
  • Validering 
  • Dokumentation och journaler 

Vem vänder sig utbildningen till?

Kursen riktar sig till dig som är livsmedelssäkerhets- eller kvalitetsansvarig och behöver fördjupad kunskap i hur ni praktiskt implementerar HACCP för FSSC 22000. Du bör ha grundläggande kunskap i FSSC 22000.

Förkunskaper

Du bör ha grundläggande kunskap om livsmedelssäkerhet och implementering av ledningssystem.

Utbildningsledare

Kerstin Hansson, Intertek. 

Kommande tillfällen

Inga kurstillfällen planerade. Kontakta oss för mer information.

Observera:

Intertek arbetar under strikta krav på oberoende, opartiskhet och integritet. Läs mer om hur vi jobbar här: https://www.intertek.se/om-oss/oberoende-opartiskhet-integritet/

Contact Intertek

Frågor eller funderingar?