Ledningssystem för livsmedelssäkerhet längs hela livsmedelskedjan.
ISO 22000
Alla företag som levererar till livsmedelsindustrin behöver visa sina kunder att de förstår branschens behov och tar livsmedelssäkerhet på allvar. Med en certifiering enligt den internationella standarden ISO 22000 visar ert företag att ni besitter rätt kompetens och har god styrning över risker kopplade till livsmedelssäkerhet. ISO 22000 omfattar hela livsmedelskedjan, men också alla företag som på något sätt är knutna till livsmedelsindustrin, t ex foderproducenter, tillverkare av maskiner och förpackningar och transportföretag.
FSSC 22000
De stora europeiska dagligvarukedjorna kräver idag att deras leverantörer är certifierade enligt en standard som är godkänd av GFSI (Global Food Safety Initiative). FSSC 22000 är en GFSIgodkänd ledningssystemsstandard och är därmed ett alternativ till BRC och IFS. FSSC bygger på ISO 22000 och riktar sig förutom till rena livsmedelsföretag till tillverkare av förpackningsmaterial, transportföretag och restaurang och catering.
Så här går det till att bli certifierad
När vi på Intertek har fått in en ifylld ansökan återkommer vi med offert för önskat uppdrag. När ni har accepterat offerten planeras uppdraget i samråd med er och därefter genomförs revisionen. När revisionen är komplett och eventuella avvikelser är besvarade och stängda utfärdas ett certifikat som skickas till kund både som pdf och original med post. Nästa revision planeras utifrån det intervall som standarden kräver.
Om en incident inträffar, t ex återkallelse av produkter, problem i produktionen eller något annat som kan påverka livsmedelssäkerheten ska detta rapporteras till Intertek. Det gör du genom att skicka ett mail till oss.
På våra utbildningar får ni den senaste kunskapen direkt från Interteks experter.