Intertek har utvecklat en process i 6 steg som hjälper dig att identifiera kvantitativa och kvalitativa luckor i din verksamhet och hur du kan arbeta så effektivt som möjligt för att leva upp till EU:s CSR-direktiv.

En GAP-analys utförs på både strategisk och operativ nivå inom en organisation och adresserar två huvudsakliga drivkrafter: Prestanda – Var är vi? och Potential – Var vill vi vara? GAP-analysprocessen börjar med en blick inåt, och tittar på både nuvarande och potentiell prestanda. Den omfattar även externa källor som benchmarks i branschen och konkurrensläget på marknaden för att fastställa er målbild.

Vi sköter allt från dubbel väsentlighetsanalys till ESG-rapportering. Våra experter hjälper dig att utvärdera ditt företags att hållbarhetsarbete, identifiera eventuella brister och luckor, och att ta fram en strategisk handlingsplan för att säkerställa att du uppfyller kraven i CSRD.

6 steg till CSRD-compliance

Vi säkerställer att du och dina kollegor får den grundläggande kunskap och färdigheter ni behöver för att självständigt utveckla och upprätthålla det strategiska CSRD-arbetet på medellång till lång sikt. Samtidigt vägleder Interteks tekniska team dig genom stegen nedan för att säkerställa att ditt företag är i bästa möjliga position för att göra en lyckad CSRD-inlämning:

1. Kick off-möte:
Vi identifierar era interna intressenter och projektetmedlemmar, definierar uppgifter och ansvarsområden, och identifierar ert nuläge när det gäller CSRD-compliance.

2. Dubbel väsentlighetsanalys:
Vi hjälper dig att utforma en process som återspeglar både de ekonomiska och sociala perspektiven samt sambanden mellan dessa, inklusive påverkan, risker och möjligheter (IRO) inom miljö, sociala frågor och bolagsstyrning.

3. Identifiering av kvalitativa och kvantitativa KPI:er:
I detta skede definierar vi KPI:er i enlighet med resultaten från väsentlighetsanalysen och fastställer metoderna för datainsamling.

4. Datainsamling och bearbetning av KPI:er:
I detta skede ansvarar ni själva för att samla in data som rör de KPI:er som identifierats under väsentlighetsanalysen, upprätta utbildningsplaner och fastställa metoder för intern rapportering som är integrerade med befintliga aktiviteter.

5. Definition av policyer och plan för förbättringsåtgärder:
I steg 5 utvärderar Intertek de initiala trender som upptäckts i de kvantitativa KPI:erna samt identifierar specifika ledningspolicyer och prestationsmål. Efter att ha identifierat förbättringsplanerna i enlighet med FN:s SGD-mål genomför Interteks experter regelbundna prestationsgranskningar.

6. Utkast till hållbarhetsrapport:

Intertek stöttar er i arbetet med att ta fram ett utkast på den icke-finansiella rapportering som ska bifogas tillsammans med årsredovisningen, i enlighet med företagets kommunikationslinje.


Contact Intertek

Frågor eller funderingar?